Snelle pompoensoep
Een heerlijke, snelle soep!
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon
- 400 gr pompoen stukken
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- foelie
- 1 blaadje laurier
- Peper en Zout
- Olijfolie
- Griekse yoghurt (biologisch)
Bereiding
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook in olijfolie.
- Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon.
- Voeg het blad laurier toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.
- Verwijder de laurier en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met folie (kruidenpot), peper en zout.
- Doe de pompoensoep in een kom en garneer met een flinke lepel Griekse yoghurt.
- Eet smakelijk!
De yoghurt blijft er bij mij niet bovenop drijven, wat mooier zou staan. Toch is het wel erg lekker om erdoor te roeren.