Courgettesoep met zalm

Courgettesoep met zalm

Van de eerste courgettes uit eigen tuin heb ik een heerlijke courgettesoep gemaakt! Als je de soep vegetarisch wilt eten, kun je de zalm natuurlijk weg laten. Wij eten geen vlees, maar wel vis en ik vond de zalm wel een heerlijke aanvulling op de soep, het maakt de soep echt speciaal.

Ingrediënten

 • 3 courgettes
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 600-750 ml groentebouillon
 • basilicum, peper en zout
 • kookroom / soya cuisine
 • 150 gram gerookte zalmsnippers

Bereiding

 1. Snipper de ui en fruit samen met de ui in een soeppan (in een beetje olijfolie)
 2. Snijd courgettes in stukken en voeg toe. Laat even meebakken
 3. Voeg 600 ml groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorpruttelen.
 4. Maak de soep glad met een staafmixer. Als de soep nog te dik is, kun je nog wat extra bouillon toevoegen.
 5. Breng de soep op smaak met (verse) basilicum, peper en zout.
 6. De kookroom en zalmsnippers voeg je pas op het laatst toe, als de soep al in een kom of bord ligt. Het is een mooie decoratie en smaakt heerlijk!
 7. Eet smakelijk!

Als je de soep vegetarisch wilt eten, hoef je dus alleen de zalm weg te laten. Ook zonder de zalm is dit een heerlijke, romige soep!

Leuk om te weten

Wij hebben in een kweekbak zelf courgette zaadjes geplant en we hebben nu de eerste courgettes kunnen oogsten. Courgettes zijn makkelijk groot te kweken. Houd er rekening mee dat het een grote plant wordt. Daarom heb ik ze buiten in een kweekbak gezet, zodat ik het in de hand kan houden.

Als je slechts 2 of 3 courgetteplanten hebt, is de kans klein dat ze zichzelf bevruchten, zijn wij achter gekomen. De bloemen op een stengel zijn de mannetjesbloemen, de bloemen met een dik stuk (de courgette in aanleg) is de vrouwtjesbloem. Bloemen zijn ’s morgens slechts een aantal uur open en moeten elkaar bevruchten door bijen of hommels. Om de natuur een handje te helpen, kun je ’s morgens met een penceeltje wat stuifmeel uit de mannetjesbloem halen en op de vrouwtjesbloem doen. Zo vergroot je de kans op heerlijke courgettes. Een courgette kan in een week uitgroeien tot een grote, heerlijke courgette.

 

Reageren niet mogelijk.