Vegetarische lasagne van linzenpasta

Een heerlijke traditionele lasagne bolognese, maar dan in een vegetarische variant: vegetarische lasagne! Gemaakt van linzen lasagne bladen is deze maaltijd heerlijk, voedzaam en gezond.

Wij smullen als gezin van 5 personen heerlijk van deze lasagne en er blijft altijd nog genoeg over om de volgende dag met 1 of 2 personen nog van te lunchen.

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 200 gram rulstukjes (vegetarisch)
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroenten gesneden
  • 2 theelepels Euroma Funghi Trifolati
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
  • Linzen lasagnebladen
  • 200 gram cottage cheese
  • 150 gram geraspte oude kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de rulstukjes met italiaanse groenten in 5 minuten beetgaar. Voeg daarna de tomatenpuree, tomatenblokjes en Euroma kruiden toe. Breng aan de kook en laat ca 5 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Vet een ovenschaal in mijn olijfolie of kokosolie. Doe dan een heel dun laagje van de saus op de bodem en leg daarop een laag lasagne bladen. Doe een laagje saus erop en dan weer een laag bladen. Maak zoveel lagen als lukt, maar eindig altijd met saus.
  4. Verdeel de cottage cheese over de saus en eindig met de geraspte oude kaas.
  5. Bak de lasagne in circa 40 minuten gaat in de oven.
  6. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.