Quinoa Bulgur lunchsalade met amandelen dadel en feta

Quinoa Bulgur lunchsalade met amandelen dadel en feta

Een heerlijke Quinoa Bulgur lunchsalade! Dit recept is voor 3-4 porties, is heel snel klaar en eenvoudig mee te nemen voor onderweg.

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte Quinoa en Bulgur (verkrijgbaar bij AH, je kunt ook zelf Quinoa en Bulgur bereiden)
  • 100 gram Feta
  • 100 gram Rucola sla
  • 100 gram zwarte bonen
  • 70 gram geroosterde amandelen
  • ca 6 grote pitloze dadels
  • handje granaatappelpitten

Bereiding

  1. Snijd de dadels en feta in kleine blokjes.
  2. Meng met de gekookte Quinoa en Bulgur.
  3. Voeg de zwarte bonen, granaatappelpitjes en amandelen toe.
  4. Je kunt het beste de rucola sla los houden, als je niet direct alles op gaat eten.
  5. Leg een laag rucola op een bord en schep een portie van de Quinoa salade daar boven op.
  6. Eet smakelijk!

Door de combinatie van zoet, zuur en hartig heeft deze salade geen dressing nodig. De salade is voedzaam en gezond.

 

Reageren niet mogelijk.