Gepofte zoete aardappel met vulling
Een heerlijk recept van gepofte aardappel met een “Mexicaanse” vulling. Dit gerecht is voor 4 personen, reken 1 zoete aardappel per persoon. Het lijkt heel weinig, maar de zoete aardappel is erg machtig.
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappelen
- 125 gram kidneybonen
- 140 gram mais
- 200 gram cherry tomaten
- 60 gram geraspte oude kaas
- Zure room
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Was de zoete aardappelen en prik er gaatjes in met een vork. Leg de aardappelen in een ovenschaal en pof in 45 minuten gaar.
- Maak de vulling: mix de uitgelekte mais, kidneybonen en gehalveerde cherry tomaten.
- Maak een holte in de aardappel en vul de aardappel. Royaal kaas erover strooien en terugzetten in de oven voor nog 10 minuten.
- Garneer de aardappel met een eetlepel zure room
- Eet smakelijk