Slow cooker kip

Slow cooker kip

Mmmmm heerlijke slow cooker kip!! Ik maak altijd deze dubbele portie, zodat ik er 2 dagen van kan eten met 2 volwassenen en 3 kinderen, aangezien het toch een hele dag op moet staan.

Ingrediënten

  • 3 x 4 kipdijfilets (1 kipdijfilet per persoon per maaltijd)
  • 80 ml soya saus
  • 170 gram / 120 ml honing
  • 80 gram ketchup
  • 2 knoflooktenen fijngeperst
  • 1 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 theelepel sambal

Bereiding

  1. Doe alle bovenstaande ingredienten in de slow cooker.
  2. Op lage stand circa 7 tot 8 uur laten staan of hoge stand 3-4 uur (elk uur doorroeren). Ik heb voorkeur voor de lage stand, omdat de kip daar malser mee blijft.

Serveer de kip met bijvoorbeeld broccoli en zoete aardappel friet.

De tweede dag is de kip ook echt heerlijk met de kokosrijst met sperziebonen.

 

Reageren niet mogelijk.