Kokosrijst met sperziebonen en cashewnoten

Kokosrijst met sperziebonen en cashewnoten

Deze kokosrijst is super lekker als vegetarisch gerecht, maar ook meer dan heerlijk met slow cooker kip!

Op deze pagina vind je het recept voor de kokosrijst met sperziebonen:

Ingrediënten

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 500 ml kokosmelk
  • 150 ml water
  • 600 gram sperziebonen
  • 2 knoflooktenen
  • 1 sjalot
  • 1 rode paprika
  • 250 gram taugé
  • 1 zak gezouten cashewnoten
  • olijfolie

Bereiding

  1. Vul een kookpan met de kokosmelk, water en rijst. Breng aan de kook en laag op zacht vuur koken (duur afhankelijk van merk rijst, die van ons moet 15 minuten koken). Je laat het vocht verdampen, zodat je niets hoeft af te gieten. Als je merkt dat de rijst te snel droog kookt, voeg dan wat extra vocht (water) toe, anders is je rijst niet gaar.
  2. Kook in een andere kookpan de sperziebonen gedurende 10 minuten.
  3. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes.
  4. Verhit olijfolie in een wok en bak de sjalot en knoflook totdat het licht bruin begint te kleuren. Voeg de paprika toe en bak gedurende 2 minuten.
  5. Giet de sperziebonen af en voeg toe aan de wok. 2 minuten mee bakken.
  6. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut.
  7. Voeg de kokosrijst en cashewnoten toe aan de wok, goed mengen en dan serveren!
  8. Je kunt dit gerecht vegetarisch eten of de kip toevoegen. Mocht je een restje over houden, dit recept is ook heerlijk om koud als lunch te eten!

 

Reageren niet mogelijk.