Hartige taart kip kerrie

Hartige taart kip kerrie

Ingrediënten voor de bodem

  • Springvorm van 24 cm ( randen ingevet, bakpapier op de bodem)
  • 200 gram havermout
  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosvet
  • kerrie, kurkuma, zwarte peper

Ingrediënten voor de vulling

  • ca 300 gram biologische kipfilet
  • 1 blikje ananasstukjes op eigen sap
  • 600 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels biologische kwark
  • zout, kerriepoeder

Bereiding bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe 200 gram havermout in een kom
  3. Voeg 2 eieren toe aan de havermout
  4. Voeg 50 gram gesmolten kokosvet toe en een beetje zout, kerrie en kurkuma.
  5. Roer alles goed door elkaar en giet in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk aan met een lepel. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.

Bereiding vulling

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak rondom bruin.
  2. Voeg de groenten toe en laat 5 minuten mee bakken.
  3. Voeg de ananas en 2 theelepels kerrie toe.
  4. Klop de eieren los met de kwark en een theelepel kerrie.
  5. Doe de kip/groentevulling in de vorm en giet hier overheen het kwark/eimengsel.
  6. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de taart.
  7. Bak de hartige taart in de oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

     

 

Reageren niet mogelijk.