Gepost op 1 maart 2015 in Hartige taart, Hoofdgerecht met kip
Ingrediënten voor de bodem
- Springvorm van 24 cm ( randen ingevet, bakpapier op de bodem)
- 200 gram havermout
- 2 eieren
- 50 gram gesmolten kokosvet
- kerrie, kurkuma, zwarte peper
Ingrediënten voor de vulling
- ca 300 gram biologische kipfilet
- 1 blikje ananasstukjes op eigen sap
- 600 gram Italiaanse roerbakgroenten
- 1 bol mozzarella
- 2 eieren
- 5 eetlepels biologische kwark
- zout, kerriepoeder
Bereiding bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe 200 gram havermout in een kom
- Voeg 2 eieren toe aan de havermout
- Voeg 50 gram gesmolten kokosvet toe en een beetje zout, kerrie en kurkuma.
- Roer alles goed door elkaar en giet in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk aan met een lepel. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.
Bereiding vulling
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak rondom bruin.
- Voeg de groenten toe en laat 5 minuten mee bakken.
- Voeg de ananas en 2 theelepels kerrie toe.
- Klop de eieren los met de kwark en een theelepel kerrie.
- Doe de kip/groentevulling in de vorm en giet hier overheen het kwark/eimengsel.
- Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de taart.
- Bak de hartige taart in de oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.