Hartige taart sperziebonen broccoli zalm en brie

Hartige taart sperziebonen broccoli zalm en brie

Ingrediënten bodem

  • 200 gram havermout
  • 50 gram kokosvet
  • 2 eieren

Ingrediënten vulling

  • klein stronkje broccoli
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 punt (200 gram) brie
  • 1 bakje (200 gram) roomkaas
  • 3 eieren

Bereiding bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe 200 gram havermout in een kom.
  3. Voeg 2 eieren toe aan de havermout.
  4. Voeg 50 gram gesmolten kokosvet toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en giet in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk aan met een lepel. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.

Bereiding vulling

  1. Kook de sperziebonen 10 minuten.
  2. Voeg na 5 minuten de broccoli toe en laat 5 minuten meekoken.
  3. Giet de groenten af en doe in de springvorm.
  4. Verdeel de zalm over de groenten.
  5. Klop de eieren los met de roomkaas en wat dille.
  6. Giet het eimengsel over de taart.
  7. Snijd de brie in plakjes en verdeel over de taart.
  8. Bak de hartige taart in de oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.
  9. Eet smakelijk

 

Reageren niet mogelijk.