Visragout met quinoa

Visragout met quinoa

Tip: maak dit recept in dubbele hoeveelheid. Je kunt de ragout heel goed invriezen en later nog een keer eten! Dan hoef je volgende keer alleen nieuwe quinoa te koken en kun je de ragout simpel opwarmen.

Ingrediënten

  • 35 gram kokosolie
  • 40 gram boekweitmeel
  • 400 ml amandelmelk ongezoet
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
  • 350 gram kabeljauw
  • 275 gram quinoa
  • 1 blokje voor groentebouillon
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Maak een roux door de kokosolie in een pan te laten smelten, het boekweitmeel dan toe te voegen en te roeren tot er een bal ontstaat. Doe een bodem amandelmelk in de pan, breng aan de kook en roer goed door tot een egaal mengsel ontstaat. Giet steeds wat amandelmelk erbij, breng aan de kook en maak weer een egaal mengsel. Tip: de melk moet koken voor je gaat roeren, anders is de kans op klontjes groter.
  2. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten, het bouillonblokje, de kerrie, kurkuma en zwarte peper toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
  3. Snijd de vis in blokjes voeg toe aan de ragout en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Als de vis uit elkaar valt is deze gaar.
  4. Bereid de quinoa volgens de verpakking. Kook de quinoa bij voorkeur in bouillon ipv water.
  5. Serveer de quinoa met de visragout.
  6. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.