Vegetarische erwtensoep
Een heerlijke, vegetarische, voedselzandloper-proof erwtensoep!
Ingredienten
- 500 gram groene spliterwten
- 2 liter water
- 3 blokjes groentebouillon (biologisch)
- 2 laurierblaadjes
- 1 kleine knolselderij in stukken gesneden
- 1 courgette in blokjes gesneden
- 1 winterpeen in halve schijfjes
- 1 prei in ringen
- 1 venkel in stukjes gesneden
- peper naar smaak
Bereiding
- Spoel de erwten af en zet ze daarna op het vuur met 2 liter water, 3 bouillonblokjes en 2 laurierblaadjes
- Als het water kookt, voeg dan de in stukjes gesneden knolselderij toe. Laat dit 1,5 uur zachtjes koken.
- Voeg de courgette, prei, venkel en winterpeen toe en laat nog een uur zachtjes koken.
- Vis de laurierblaadjes uit de soep. Eventueel peper naar smaak toevoegen. Als de erwtensoep te dik wordt, kun je wat extra water toevoegen.
- Eet smakelijk!