Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Een heerlijke, vegetarische, voedselzandloper-proof erwtensoep!

Ingredienten

  • 500 gram groene spliterwten
  • 2 liter water
  • 3 blokjes groentebouillon (biologisch)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kleine knolselderij in stukken gesneden
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen in halve schijfjes
  • 1 prei in ringen
  • 1 venkel in stukjes gesneden
  • peper naar smaak

Bereiding

  1. Spoel de erwten af en zet ze daarna op het vuur met 2 liter water, 3 bouillonblokjes en 2 laurierblaadjes
  2. Als het water kookt, voeg dan de in stukjes gesneden knolselderij toe. Laat dit 1,5 uur zachtjes koken.
  3. Voeg de courgette, prei, venkel en winterpeen toe en laat nog een uur zachtjes koken.
  4. Vis de laurierblaadjes uit de soep. Eventueel peper naar smaak toevoegen. Als de erwtensoep te dik wordt, kun je wat extra water toevoegen.
  5. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.