Zoete aardappelschotel
Een heerlijke zoete aardappel gratin met veel groenten uit de oven!
Ingrediënten
- 2 middelgrote zoete aardappels
- 600 gram Italiaanse roerbakmix
- 2 tenen knoflook
- klein blikje tomatenpuree
- 2 x 175 gram Tomeato gehakt (op basis van groente)
- 250 gram oude geraspte kaas
- 150 ml Alpro soya cuisine
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Kook deze 5 minuten in een pan met ruim water. Giet ze af en laat afkoelen.
- Snijd de knoflook klein en fruit in een hapjespan in olijfolie
- Voeg de Italiaanse groentemix toe aan de hapjespan en bak ca 5 minuten
- Voeg het Tomeato gehakt en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten
- Doe het groentemengel in een ovenschaal en leg de plakjes zoete aardappel daar dakpansgewijs op. Verdeel de soya cuisine over de aardappel en strooi daarna ruim geraspte oude kaas erover.
- Bak 25 minuten in de oven tot de kaas mooi goudgeel gesmolten is.
- Eet smakelijk!