Zoete aardappelschotel

Zoete aardappelschotel

Een heerlijke zoete aardappel gratin met veel groenten uit de oven!

Ingrediënten

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 600 gram Italiaanse roerbakmix
  • 2 tenen knoflook
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 x 175 gram Tomeato gehakt (op basis van groente)
  • 250 gram oude geraspte kaas
  • 150 ml Alpro soya cuisine
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in plakken. Kook deze 5 minuten in een pan met ruim water. Giet ze af en laat afkoelen.
  3. Snijd de knoflook klein en fruit in een hapjespan in olijfolie
  4. Voeg de Italiaanse groentemix toe aan de hapjespan en bak ca 5 minuten
  5. Voeg het Tomeato gehakt en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten
  6. Doe het groentemengel in een ovenschaal en leg de plakjes zoete aardappel daar dakpansgewijs op. Verdeel de soya cuisine over de aardappel en strooi daarna ruim geraspte oude kaas erover.
  7. Bak 25 minuten in de oven tot de kaas mooi goudgeel gesmolten is.
  8. Eet smakelijk!

 

 

Reageren niet mogelijk.