Zuurkool stamppot met pompoen en geitenkaas uit de oven

Zuurkool stamppot met pompoen en geitenkaas uit de oven

Een heerlijk zuurkool gerecht! Zuurkool is ontzettend gezond. Zo bevat zuurkool heel weinig calorieën en heel veel vitaminen en mineralen (onder andere heel veel vitamine C).

Ingrediënten

  • 500 gram wijnzuurkool (biologisch)
  • 400 gram pompoenstukjes
  • 2 zoete aardappels
  • 2 groene appels in stukjes
  • klein blikje ananasstukjes op eigen sap
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 200 gram geitenkaas 45+
  • kerrie, kurkuma en zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de zuurkool gaar en giet af.
  3. Kook de pompoen en zoete aardappel in een andere pan in ca 10 minuten gaar.
  4. Stamp de zuurkool, pompoen en koolraap grof door elkaar.
  5. Breng op smaak met kerrie, kurkuma en zwarte peper.
  6. Voeg de rozijnen, appel en ananas toe en roer door elkaar.
  7. Vet een ovenschaal in, doe de stamppot in de ovenschaal, brokkel de geitenkaas erover.
  8. Zet 15 minuten in de oven om de geitenkaas te verwarmen / te laten smelten.
  9. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.