Kikkererwten borrelnootjes
Heerlijke nootjes / borrelnootjes van kikkererwten voor bij de borrel of door de sla!
Kikkererwten zitten boordevol goede voedingstoffen. Ze zitten vol eiwitten en vezels, ook bevatten ze veel vitamine B, ijzer en zink. Kortom, van deze heerlijke nootjes kun je zonder schuldgevoel snoepen!
Ingrediënten
- 200 gram (biologische) kikkererwten
- paprikapoeder
- 30 gram parmezaanse kaas
- optioneel voor meer pit: snufje chilipoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken in een vergiet
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de kikkererwten op het bakpapier
- Strooi ruim paprikapoeder over de kikkererwten
- Voor meer pit aan de nootjes strooi een klein beetje chilipoeder over de nootjes
- Verdeel de parmezaanse kaas over de erwten
- Hussel de erwten even goed door elkaar met een lepel
- Zet de bakplaat 30 minuten in de oven
- Laat de nootjes afkoelen en eet smakelijk!
- Je kunt de nootjes een paar dagen bewaren in een goed afgesloten bakje. Ze zijn ook erg lekker door de sla!
Uiteraard kun je variëren met de kruiden! Maak zoete nootjes door de kruiden en kaas te vervangen door honing en kaneel.