Wortelsoep

Wortelsoep

Ingrediënten

  • 800 gram wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 500 ml kokosmelk Go Tan – dit zijn 2 pakjes (zonder additieven)
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel
  • sap van 1 limoen
  • pinda’s

Bereiding

  1. Schrap de wortels en snijd in stukken. Doe ze in een soeppan.
  2. Pel en snipper de ui. Doe bij de wortel.
  3. Knijp de knoflook uit boven de wortel.
  4. Doe het water, de kokosmelk en de bouillonblokjes bij de wortels. Breng aan de kook en laat ca 25 minuten koken tot de wortel gaar is.
  5. Pureer de soep met een staafmixer.
  6. Voeg de sambal, limoen en gember toe en roer door.
  7. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en doe ter garnering op de soep.
  8. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.