Vegetarische zoet-zure “kip”

Vegetarische zoet-zure “kip”

Wij waren altijd gek op zoet-zure kip, maar vegetarisch eten is een bewuste keuze. Tijd om dit recept om te bouwen naar een vegetarische variant. Gelukkig zijn er tegenwoordig heerlijke vervangers te verkrijgen. Ik heb nu de kipstuckjes van de vegetarische slager gebruikt en we hebben als van ouds gesmuld van dit recept!

Ingrediënten

  • 1 bak Vegetarische Slager kipstuckjes
  • 300 gram zilvervliesrijst of quinoa
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 klein blikje ananas stukjes (230 gram)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el honing
  • 3 el ketjap
  • 1 tl sambal
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de rijst of quinoa volgens de verpakking
  2. Snijd de vegetarische kipstuckjes wat kleiner en kruid ze met paprika.
  3. Snijd de paprika in reepjes en bak samen met de kipstuckjes in wat olijfolie in een hapjespan
  4. Haal de paprika en kipstuckjes uit de pan en leg ze even apart
  5. Doe de tomatenpuree in de hapjespan en roer dit zodat het warm wordt. Voeg dan de ketjap, witte wijnazijn, honing, sambal en een scheut ananassap (uit het blikje) toe.
  6. Laat de saus even inkoken. Als de saus te dun is kun je deze binden met wat boekweitmeel
  7. Voeg de paprika, kipstuckjes en ananas toe. Voeg als laatste de cashewnoten toe.
  8. Serveer de zoetzure vegetarische kip met zilvervliesrijst of quinoa

 

Reageren niet mogelijk.