Tomaten crème soep

Tomaten crème soep

Een makkelijk en snel recept voor heerlijke tomaten crème soep. Deze soep kun je gebruiken als bijvoorbeeld voorgerecht, maar is ook heerlijk als lunch.

Ingrediënten

  • Pak gezeefde tomaten (550gr)
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 350 ml groente-, of kippenbouillon
  • Scheutje appelazijn
  • Peper uit de molen
  • Beetje verse basilicum
  • Scheutje soya cuisine of kookroom


Bereiding

  1. Verhit olijfolie in de soeppak en fruit de knoflook en sjalot, totdat ze zacht zijn en heel lichtjes beginnen te kleuren.
  2. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe, roer door en laat circa tien minuten op laag vuur zachtjes koken.
  3. Breng de soep op smaak met een scheutje appelazijn, basilicum en peper.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Voeg een scheutje room toe en laat nog 1 minuut zachtjes koken.
  6. Eet smakelijk!

Tip

Als je de soep een extra tintje wilt geven, decoreer dan de soep met een blaadje basilicum en een paar halve cherry tomaatjes.

 

Reageren niet mogelijk.