Snelle pompoensoep

Snelle pompoensoep

Een heerlijke, snelle soep!

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 gr pompoen stukken
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • foelie
  • 1 blaadje laurier
  • Peper en Zout
  • Olijfolie
  • Griekse yoghurt (biologisch)

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook in olijfolie.
  3. Voeg de pompoenstukken toe en een liter bouillon.
  4. Voeg het blad laurier toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken.
  5. Verwijder de laurier en pureer de soep glad met een staafmixer.
  6. Breng de soep op smaak met folie (kruidenpot), peper en zout.
  7. Doe de pompoensoep in een kom en garneer met een flinke lepel Griekse yoghurt.
  8.  Eet smakelijk!

De yoghurt blijft er bij mij niet bovenop drijven, wat mooier zou staan. Toch is het wel erg lekker om erdoor te roeren.

 

Reageren niet mogelijk.