Rode bieten risotto van quinoa

Rode bieten risotto van quinoa

Wederom een heerlijk recept waar ook kinderen van smullen. Voor de kinderen vervang ik de rucolasla door schijfjes komkommer.

Ingrediënten

  • 275 gram witte Quinoa
  • 400 ml groentebouillon van tablet
  • 1 pot rode bieten (680 gram)
  • 150 gram Boursin knoflook/kruiden
  • 1 zak rucola sla (75 gram)
  • 1 zakje Italiaanse kaasvlokken (100 gram)

Bereiding

  1. Kook de Quinoa in groentebouillon 8-12 minuten, afhankelijk van het merk Quinoa.
  2. Laat de rode bieten uitlekken in een zeef en maak de bieten klein in met een staafmixer of in een hakmolen / keukenmachine.
  3. Verwarm de gemalen rode bieten in een hapjespan en voeg de boursin toe.
  4. Voeg de quinoa toe en zorg voor een egaal, goed verwarmd geheel.
  5. Leg rucola sla op de borden (of komkommer schijfjes) doe er een schep risotto op en strooi er Italiaanse kaasvlokken overheen.
  6. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.