Nasi van bloemkool – recept zonder rijst

Nasi van bloemkool – recept zonder rijst

Nasi zonder rijst, gemaakt van bloemkool. Dit is echt zó lekker! En natuurlijk super gezond 🙂

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (middelgroot)
  • 450 gram nasi/bami groenten
  • 15 gram biologisch nasimengsel bijvoorbeeld van De Nieuwe Band
  • als je kipsaté en satésaus wilt maken, ook die ingrediënten
  • eventueel uitjes, seroendeng of wat je graag bij de nasi eet.

Bereiding

  1. Maak de bloemkool fijn. Als je een keukenmachine hebt gaat dit het eenvoudigst, ik doe de roosjes in de hakmolen die bij de staafmixer hoort. Het is wat meer werk, maar gaat prima. De bloemkool moet (rauw) fijn vermalen worden.
  2. Bak de bloemkool in een grote wok in kokosolie of olijfolie
  3. Voeg de overige nasigroenten toe en bak een paar minuten
  4. Voeg het naaimengsel toe en bak tot alles gaar is, in totaal hoeft het maximaal 10 minuten te bakken.
  5. Kijk bij het recept van kipsaté en satésaus als je dit erbij wilt serveren. En natuurlijk kun je bij nasi prima biologische kroepoek, seroendeng of uitjes serveren.
  6. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.