Hartige taart broccoli spinazie en noten

Hartige taart broccoli spinazie en noten

Wederom een heerlijke hartige taart, deze keer met spinazie, broccoli, noten en geitenkaas. Als je niet van geitenkaas houdt kun je dit ook vervangen door belegen geraspte biologische kaas.

Ingrediënten voor de bodem

  • Springvorm van 24 cm ( randen ingevet, bakpapier op de bodem)
  • 200 gram havermout
  • 2 eieren
  • 50 gram gesmolten kokosvet

Ingrediënten voor de vulling

  • 300 gram gewassen spinazie
  • medium stronk broccoli
  • 4 eieren
  • 150 gram belegen geitenkaas geraspt
  • 250 ml biologische slagroom of soya slagroom
  • 100 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe 200 gram havermout in een kom
  3. Voeg 2 eieren toe aan de havermout
  4. Voeg 50 gram gesmolten kokosvet toe en een eventueel een beetje zout
  5. Roer alles goed door elkaar en giet in de springvorm. Verdeel gelijkmatig en druk aan met een lepel. Zorg dat er een kleine opstaande rand is.

Bereiding vulling

  1. Breng een pan met water aan de kook
  2. Voeg de spinazie toe, dompel even onder en haal eruit met een schuimspaan (blancheren) Laat uitlekken in een vergiet en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Leg de spinazie op de bodem van de taart.
  3. Kook in dezelfde pan de roosjes broccoli ca 3 minuten. Giet af en snijd klein. Voeg toe aan de taart.
  4. Strooi de cashewnoten over de groenten.
  5. Klop de eieren los met de slagroom en geitenkaas. Giet over de groenten en noten.
  6. Bak de hartige taart in de oven op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar.

 

Reageren niet mogelijk.