Groenten lasagne

Groenten lasagne

Een heerlijke lasagne, waarbij je plakken courgette als ‘pastabladen’ gebruikt. Heel veel groenten en heel erg lekker!

Ingrediënten

  • 2 pakjes van 390 gram biologische pastasaus basilicum AH puur en eerlijk
  • 2 courgettes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 300 gram spinazie
  • 1 winterpeen
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 150 gram mozzarella

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak de winterpeen schoon, snijd in plakjes en kook in een laagje water. Als het water kookt ca 4 minuten laten koken.
  3. Roerbak de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet. Druk het water er zo veel mogelijk uit.
  4. Maak de champignons schoon, snijd in plakjes en roerbak deze gaar.
  5. Verwarm de pastasaus.
  6. Was de courgettes en snijd in dunne plakken. Dit gaat het makkelijkst met een mandoline.
  7. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie
  8. Leg een dun laagje tomatensaus onder in de ovenschaal.
  9. Leg plakjes courgette op de saus alsof dit de pastabladen zijn.
  10. Leg de spinazie erop en strooi de kaas hier overheen
  11. Een laagje courgette hierop leggen.
  12. Nu volgt een laag champignons en de winterpeen
  13. Nu een laag tomatensaus
  14. Weer een laag courgette
  15. Doe de resterende tomatensaus er overheen
  16. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de ovenschotel
  17. Zet de lasagne ca 30 minuten in de oven
  18. Eet smakelijk!

 

Reageren niet mogelijk.