Gepofte zoete aardappel met vulling

Gepofte zoete aardappel met vulling

Een heerlijk recept van gepofte aardappel met een “Mexicaanse” vulling. Dit gerecht is voor 4 personen, reken 1 zoete aardappel per persoon. Het lijkt heel weinig, maar de zoete aardappel is erg machtig.

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappelen
  • 125 gram kidneybonen
  • 140 gram mais
  • 200 gram cherry tomaten
  • 60 gram geraspte oude kaas
  • Zure room

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Was de zoete aardappelen en prik er gaatjes in met een vork. Leg de aardappelen in een ovenschaal en pof in 45 minuten gaar.
  3. Maak de vulling: mix de uitgelekte mais, kidneybonen en gehalveerde cherry tomaten.
  4. Maak een holte in de aardappel en vul de aardappel. Royaal kaas erover strooien en terugzetten  in de oven voor nog 10 minuten.
  5. Garneer de aardappel met een eetlepel zure room
  6. Eet smakelijk

 

Reageren niet mogelijk.